vrijdag 14 december 2012

God geniet nu van je

Romeinen 5:21 Zoals de zonde heeft geheerst en tot de dood heeft geleid, zo moest door de vrijspraak de genade heersen en tot het eeuwige leven leiden, dankzij Jezus Christus, onze Heer.
Toen je Jezus aannam als Redder veranderde er heel veel. Je werd overgebracht van de dood naar het leven. Van het rijk der duisternis naar het rijk van het Licht. Een verandering met enorme consequenties. Ten eerste veranderde je legale positie voor God. Je ontving een nieuwe positie voor God gebaseerd op wat Jezus heeft gedaan. De zonden in ons leven brachten een afstand tussen ons en God, waardoor we het verdienden om dood te gaan. Maar in plaats dat wij moesten sterven, stierf Jezus voor ons. Hij gaf zijn bloed, dat was genoeg. De schuld is betaald en vanuit God is er niets dat onze relatie met Hem hindert. We kunnen ons vreselijk voelen, maar dat verandert niet de legale positie die we voor God hebben. Gevoel bepaalt niet onze positie voor God.
Romeinen 3:24 en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost. Romeinen 10:19 Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom
Naast de legale consequenties die Jezus’ bloed had voor onze relatie met God, is er de verandering in over hoe God nu over je denkt. God geniet van je.
Wist je dat God er van houdt om met jou te praten? God geniet van je vanaf het moment dat je opnieuw geboren bent. God houdt ook van ongelovigen, maar Hij kan niet van hen genieten, want Hij kan door hun zonde geen relatie met Hem aangaan. Het kan moeilijk om te accepteren dat God op dit moment van je houdt. We kunnen een mentaliteit hebben ontwikkeld waarin we denken dat als we maar genoeg volwassen zijn geworden in de Heer en geen fouten maken, dat God dan pas van ons gaat genieten. Maar dat is niet waar. God is een Vader die van Zijn kinderen houdt. Inderdaad wil Hij dat we volwassen worden en groeien, maar in het proces houdt Hij intens van ons. Als een kind fouten maakt, met eten knoeit of boos tegen zijn vriendje doet, dan is een vader niet blij met die fouten, maar Hij blijft blij met zijn kind. Fouten maken niet dat de liefde van de God de Vader afneemt.
Ook in andere relaties zien we dit. Stel je voor dat je echtgenoot je enorm teleurstelt, maar wel zijn fout eerlijk toegeeft. De liefde die in je hart hebt voor je echtgenoot zal maken dat je hem weer in je armen wilt nemen en tegen hem wilt zeggen dat je ondanks alles van hem houdt.
Zie je: Gods liefde is sterker dan onze fouten, want we hebben een legale positie voor God die ons niet kan worden afgenomen. Romeinen 8:1 zegt dat er ‘nu geen veroordeling is voor degenen die in Christus zijn’. Let op het woordje ‘nu’: er is nu geen veroordeling, niet pas als je helemaal volmaakt bent. Jezus heeft de deur naar God voor altijd geopend. Je bent voor altijd welkom bij Hem.

Geen opmerkingen: