maandag 20 april 2009

Bidden

Dit zijn 10 stappen/tips die je helpen bij het bidden die ik overgenomen heb van een youtube video genaamd 'The purpose of prayer'. Dit is een korte samenvatting. Ik raad je echt aan om zelf te kijken, want het is zeer de moeite waard.

1) Eigen je Gods genade toe
Dat betekent dat je vergeving moet vragen en ontvangen en opstandigheid in je hart laten verdwijnen.

2) Doe gerechtigheid aan
De bijbel zegt dat God luistert naar rechtvaardige mensen. Het is een handeling die je weer op een lijn zet met God, door het bloed van Jezus.

3) Doe waarheid en eerlijkheid aan
Paulus zegt als je het hele wapenuitrusting van God aan wilt doen dan moet je waarheid als gordel aan doen en de gerechtigheid als harnas. Je moet eerlijk zijn in je hele leven.


4) Reinig je met het Woord
De bijbel zegt dat je 'gewassen' wordt door het Woord. Je moet de bijbel bestuderen en de beloften kennen. Je bidt jouw ideeën niet naar God, maar bidt Gods woorden terug.

5) Aanbid en prijs God
Wees dankbaar en kom met een loflied voor zijn troon (Ps. 95:1-2)

6) Zonder je zelf af

Jezus zegt dat als je bidt je moet afzonderen (Mt. 6:6). Zorg ervoor dat je geen afleiding heb. Isoleer jezelf van het geluid van de wereld zodat je kan focussen op God.

7) Geloof!
Als je iets bidt wat je niet gelooft bidt dan ben je hypocriet. Geloof dat wat je zegt, gebaseerd op het woord van God, ook gaat gebeuren.

8) Geef God de eer
Geef God de eer voor alles wat gebeurt.

9) Blijf bij het Woord
Als je bidt en Gods woorden uitspreekt dan moet je Gods woorden en beloften niet veranderen.

10) Blijf in de zalving
Houd je relatie met God heel zuiver, blijf in Hem.

Geen opmerkingen: