vrijdag 6 augustus 2010

Gods liefde door de Heilige Geest

Everyone needs compassion,
a love that's nevery failing...

Iedereen zoekt naar liefde, naar liefde niet nooit teleurgesteld. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar feitelijk is iedereen op zoek naar iets om deze behoefte te vervullen. De een zoekt het misschien in vriendschappen, de ander in een hobby, of in hard werken. Maar dat zal nooit genoeg voldoening geven. Of je zoekt naar rust in je gedachten en hoewel je die misschien op vakantie gedeeltelijk vindt moet je elke keer weer erkennen dat je geen echte rust kent.

In Christus is de volkomen liefde en vrede wél te vinden. Alleen houden wij zelf vaak die liefde tegen. We vinden ons zelf niet goed genoeg om die liefde te ontvangen. Bij mij is het vaak denk ik twijfel die de Gods liefde tegen houdt.

De Heilige Geest wordt echter niet voor niets de "Comforter" genoemd. Hij is degene die ons rust en vrede wil en kan geven. En dat hoeven we niet verdienen. In Romeinen 5:5 staat

"Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is. "
De Heilige Geest is ons gegeven, we hoeven het niet meer te verdienen. We moeten Hem toestaan ons hart te vullen met de liefde van God. Alleen zo kunnen we standhouden in een wereld waarin alles schudt, behalve wat gebouwd is op de rots van ons geloof in Jezus.

Geen opmerkingen: