dinsdag 29 december 2009

"En het was zeer goed"

schepping

Toen God de aarde schiep zag Hij dat het goed was. Toen God daarna ook de mens schiep en naar alles keek wat Hij had gemaakt zag Hij dat het 'zeer goed' was. We zijn gemaakt naar het beeld van God, naar het beeld van een liefhebbende, goede God.

Je bent geschapen in vrijheid, om te kiezen om God lief te hebben. Allemaal hebben we gekozen om dat niet te doen. 'Elke man heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God'. Maar Jezus heeft ons vrijgekocht. God hield zoveel van jou dat Hij Zijn dierbare Zoon voor jou heeft laten sterven. Door geloof alleen zijn we vrij. Als je dat voorstelt, hoef je nooit meer te twijfelen aan Gods liefde voor jou. Je kan zelfs niks doen waardoor God meer van je gaat houden. God heeft alles gegeven.

Misschien heb je iets gedaan waar je heel erg spijt van hebt. Maar dat verandert niets aan Gods liefde voor jou! Hij houdt van je met een onvoorwaardelijke liefde. Hij verlangt er naar om je hart te genezen. Dat gaat niet in één keer, heb geduld. Maar Hij die een goed werk in jou begonnen is, zal het zeker voltooien (Fil. 1:6).

Geen opmerkingen: