woensdag 2 juni 2010

De waarheid maakt vrij

Het is niét gewoon als je angstig en verdrukt voelt. We moeten herkennen waar angstige gedachten vandaan komen. God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid (2 Tim 1:7)

God heeft ons zijn Heilige Geest gegeven die groter is dan alle machten van de duisternis bij elkaar (1 Joh 4:4). We zijn kinderen van het licht (Kol 1:13).

Is het voor niks dat er in de bijbel staat: "Onderwerp u aan God, weersta de duivel en hij zal van u vluchten" (Jak 4:7)? Nee natuurlijk niet! Geestelijke strijd is reëel, en we hoeven er niet aan toe te geven. Elke negatieve gedachte kan onderuitgehaald worden door de waarheid van de bijbel. Als je minderwaardig voelt, kan je bedenken dat je geliefd bent door God omdat Hij al van je hield voordat jij nog voor Hem koos. Als je bang bent voor de toekomst, kan je bedenken dat God je een hoopvolle toekomst geeft (Jer 29:11). Als je gaat denken dat God niet bij je is, kan je hard op zeggen dat Jezus bij je zal zijn tot aan de voltooiing van de wereld (Matt 28:20). De waarheid zal je vrijmaken.

Nog altijd geldt: aanvallen is de beste verdediging. De overwinning is behaald door Jezus: Kol 2:15 "Hij heeft zich ontdaan van de machten en krachten, hij heeft hen openlijk te schande gemaakt en in Christus over hen getriomfeerd. " De overwinning is behaald, voor altijd, aan het kruis. Niets zal ons ooit kunnen scheiden van Zijn liefde.

Geen opmerkingen: