dinsdag 24 juni 2008

God is nabij

Als er iets is dat ik het afgelopen half jaar heb geleerd over God is dan is dat wel dat Hij liefde is, geduldig en dat Hij heel dichtbij mensen wil zijn die Hem echt zoeken.

God geeft ons zoveel vrijheid. We kunnen zelf kiezen om Hem te zoeken. God is nabij met degenen die verlangen naar echtheid en gebrokenheid en eenzaamheid ervaren in hun eigen leven. God is de beste Vader die je je kunt voorstellen. God is trouw als wij ontrouw zijn. Hij beloont wie hem van harte zoeken.

God is geen God die maar ver weg in de hemel zit en kijkt wat wij hier op aarde er van bakken. Nee, hij is een God die op aarde kwam om te laten zien dat Hij heel erg bewogen is met arme, zieke, eenzame, verdrietige en gebroken mensen. Jezus gaf zelfs zijn eigen leven op voor ons, wat een liefde!

En het tweede wat ik heb geleerd is dat God nog altijd voort spreekt. Hij spreekt uiteraard via zijn eigen Woord, de Bijbel, maar ook bijvoorbeeld via mensen en door van die gebeurtenissen die net iets te toevallig zijn. Maar over dit onderwerp komt nog een uitgebreidere blog.

Geen opmerkingen: